Daily Current Affairs of 20 June 2020 | Set no. 497

Daily Current Affairs of 20 June 2020 | Set no. 497

Daily Current Affairs of 20 June 2020 – Set no. 497: Daily Current Affairs in English and Hindi with 10 Question by Unchiudaan (Facebook Page) daily at 07:00 AM. Now you can get daily Current affairs in Hindi and English both on UnchiUdaan.in website too.

Visit Current Affairs Page. You can Download all Current Affairs in PDF format on our Free Download Page.

20 जून 2020 के दैनिक करंट अफेयर्स – सेट नं। 497: अंग्रेजी और हिंदी में दैनिक करेंट अफेयर्स 10 सवाल के साथ Unchiudaan (फेसबुक पेज) रोजाना सुबह 07:00 बजे। अब आप हिंदी और अंग्रेजी दोनों में दैनिक करंट अफेयर्स UnchiUdaan.in वेबसाइट पर भी प्राप्त कर सकते हैं।


Daily Current Affairs of 20 June 2020 in Hindi – Set no. 497

  1. किस राज्य ने iFLOWS नामक बाढ़ चेतावनी प्रणाली शुरू किया?
    Ans.: महाराष्ट्र
  2. किस राज्य ने प्रवासी श्रमिकों के लिए ऑनलाइन श्रमिक रोजगार एक्सचेंज शुरू किया है?
    Ans.: उत्तरप्रदेश
  3. भारत का पहला ऑनलाइन अपशिष्ट एक्सचेंज किस राज्य में लांच किया गया ?
    Ans: आंध्रप्रदेश
  4. हाल ही में वसंत रायजी का निधन हो गया वे किस खेल से जुड़े  थे?  
    Ans.: क्रिकेट
  5. इथोपिया में अमेरिकी राजदूत कौन होंगी? 
    Ans.: गीता पासी(भारतीय मूल कीअमेरिकी राजनयिक) 

Also Read: Daily Current Affairs of 18 June 2020 | Set no. 495


  1. 1962 में भारत का किसके साथ युद्ध हुआ?
    Ans.: चीन
  2. 1965 में भारत का किसके साथ युद्ध हुआ?
    Ans.: पाकिस्तान
  3. The room where it happened के लेखक कौन हैं?
    Ans.: जॉन बोल्टन
  1. निजी क्षेत्र में कितने अनुसूचित वाणिज्यिक बैंक है?
    Ans.: 22
  2. वर्ल्ड ओलिंपिक डे कब मनाया जाता है?
    Ans.: 23 जून

Daily Current Affairs of 20 June 2020 in English – Set no. 497

  1. Which state started a flood warning system called iFLOWS?
    Ans.: Maharashtra
  2. Which state has started online labor employment exchange for migrant workers?
    Ans.: Uttar Pradesh
  3. India’s first online waste exchange was launched in which state?
    Ans: Andra Pradesh
  4. Recently Vasant Raiji passed away with which sport?
    Ans.: Cricket
  5. Who will be the US Ambassador to Ethiopia?
    Ans.: Geeta Pasi (American diplomat of Indian origin)

Recommended: Daily Current Affairs of 19 June 2020 | Set no. 496


  1. With whom did India go to war in 1962?
    Ans.: China
  2. With whom did India go to war in 1965?
    Ans.: Pakistan
  1. Who is the author of The room where it happened?
    Ans.: John Bolton
  2. How many scheduled commercial banks are there in the private sector?
    Ans.: 22
  3. When is World Olympic Day celebrated?
    Ans.: 23 June

Daily Current Affairs on Facebook Page

Follow Unchiudaan Facebook Page to get Daily Current Affairs at 07:00 AM everyday. Allow Unchiudaan.in website to send you Notification so that you could get all Update Notification directly to Your Phone via your Browser.
Also share these Helpful Daily Current Affairs of 20th June 2020 with your Friends and help them Score good Marks in their Competitive Exams.

रोजाना सुबह 07:00 बजे दैनिक करंट अफेयर्स प्राप्त करने के लिए Unchiudaan Facebook Page को follow करें। Unchiudaan.in वेबसाइट को आपको Notification भेजने की अनुमति दें ताकि आप अपने ब्राउज़र के माध्यम से सीधे अपने फ़ोन पर सभी अपडेट Notification प्राप्त कर सकें।

अपने दोस्तों के साथ इन उपयोगी दैनिक करंट अफेयर्स को भी साझा करें और उन्हें अपने प्रतियोगी परीक्षाओं में अच्छे मार्क्स स्कोर करने में मदद करें।

Unchi Udaan

Unchi Udaan is the Best Website for BPSC, SSC, Railway, or any General Competition. Follow this site and Unchi Udaan Facebook Page and get regular Questions, Guide, help and Exam Tips.

Leave a Reply