Daily Current Affairs of 24 June 2020 | Set no. 501

Daily Current Affairs of 24 June 2020 | Set no. 501

Daily Current Affairs of 24 June 2020 – Set no. 501: Visit Current Affairs Page. You can Download all Current Affairs in PDF format on our Free Download Page.

24 जून 2020 के दैनिक करंट अफेयर्स – सेट नं. 501.


Daily Current Affairs of 24 June 2020 in Hindi – Set no. 501

  1. जर्मन बुक ट्रेड का शान्ति पुरूस्कार 2020 किसे दिया जाएगा?
    Ans.: आमर्त्य सेन
  2. WJP Rule of Law Index 2020 में शीर्ष देश कौन है ?
    Ans.: डेनमार्क
  3. WJP Rule of Law Index 2020 में दूसरा स्थान किस देश का  है ?
    Ans: नॉर्वे
  4. WJP Rule of Law Index 2020 में भारत का कौन सा स्थान है ?
    Ans.: 69वां
  5. इंदिरा रसोई योजना किस राज्य सरकार द्वारा शुरू किया गया ?
    Ans.: राजस्थान

Also Read: Daily Current Affairs of 23 June 2020 | Set no. 500


  1. पंतजलि आयुर्वेद ने कोविड-19 के लिए किस नाम कि दवा लांच किया है?
    Ans.: कोरोनिल
  2. WHO प्रमुख ने कोरोना वायरस रोगियों के लिए किस दवा का तेजी से उत्पादन का आह्वान किया?
    Ans.: डेक्सामेथासोन
  3. देश के पहले वर्चुअल स्वास्थ्य देखभाल और स्वच्छता एक्सपो 2020 का उद्घाटन किसने किया?
    Ans.: मनसुख मंडाविया
  1. हाल ही में भारत में किस देश के 5000 करोड़ के समझौते पर रोक लगा दिया गया है ?
    Ans.: चीन
  2. 284 साल के इतिहास में पहली बार किस राज्य में भगवान जगन्नाथ की रथयात्रा कर्फ्यू में निकलेगी?
    Ans.: ओडिशा

Daily Current Affairs of 24 June 2020 in English – Set no. 501

  1. Who will be awarded the German Book Trade’s Peace Prize 2020?
    Ans: Amartya Sen
  2. Which is the top country in the WJP Rule of Law Index 2020?
    Ans .: Denmark
  3. Which country is second in the WJP Rule of Law Index 2020?
    Ans: Norway
  4. What is the position of India in the WJP Rule of Law Index 2020?
    Ans: 69th
  5. Indira Rasoi Yojana was launched by which state government?
    Ans: Rajasthan

Recommended: Daily Current Affairs of 22 June 2020 | Set no. 499


  1. Pantjali Ayurveda has launched which drug for Covid-19?
    Ans: Coronil
  2. WHO chief called for rapid production of which drug for corona virus patients?
    Ans: Dexamethasone
  3. Who inaugurated the country’s first virtual health care and hygiene expo 2020?
    Ans: Mansukh Mandavia
  1. Recently which country has signed a ban of 5000 crores in India?
    Ans: China
  2. For the first time in the history of 284 years, in which state Lord Jagannath’s Rath Yatra will take place in curfew?
    Ans: Odisha

Daily Current Affairs on Facebook Page

Follow Unchiudaan Facebook Page to get Daily Current Affairs at 07:00 AM everyday. Allow Unchiudaan.in website to send you Notification so that you could get all Update Notification directly to Your Phone via your Browser.
Also share these Helpful Daily Current Affairs of 24th June 2020 with your Friends and help them Score good Marks in their Competitive Exams.

रोजाना सुबह 07:00 बजे दैनिक करंट अफेयर्स प्राप्त करने के लिए Unchiudaan Facebook Page को follow करें। Unchiudaan.in वेबसाइट को आपको Notification भेजने की अनुमति दें ताकि आप अपने ब्राउज़र के माध्यम से सीधे अपने फ़ोन पर सभी अपडेट Notification प्राप्त कर सकें।

अपने दोस्तों के साथ इन उपयोगी दैनिक करंट अफेयर्स को भी साझा करें और उन्हें अपने प्रतियोगी परीक्षाओं में अच्छे मार्क्स स्कोर करने में मदद करें।

Unchi Udaan

Unchi Udaan is the Best Website for BPSC, SSC, Railway, or any General Competition. Follow this site and Unchi Udaan Facebook Page and get regular Questions, Guide, help and Exam Tips.

Leave a Reply