Daily Current Affairs of 22 June 2020 | Set no. 499

Daily Current Affairs of 22 June 2020 | Set no. 499

Daily Current Affairs of 22 June 2020 – Set no. 499: Daily Current Affairs in English and Hindi with 10 Questions by Unchiudaan (Facebook Page) daily at 07:00 AM. Now you can get daily Current affairs in Hindi and English both on UnchiUdaan.in website too.

Visit Current Affairs Page. You can Download all Current Affairs in PDF format on our Free Download Page.

22 जून 2020 के दैनिक करंट अफेयर्स – सेट नं। 499: अंग्रेजी और हिंदी में दैनिक करेंट अफेयर्स 10 सवाल के साथ Unchiudaan (फेसबुक पेज) रोजाना सुबह 07:00 बजे। अब आप हिंदी और अंग्रेजी दोनों में दैनिक करंट अफेयर्स UnchiUdaan.in वेबसाइट पर भी प्राप्त कर सकते हैं।


Daily Current Affairs of 22 June 2020 in Hindi – Set no. 499

  1. भारत की पहली COVID-19  दवा का नाम क्या है ?
    Ans.: फैबिफ्लू
  2. फैबिफ्लू ब्रांड नामक  दवा किस फार्मास्युटिकल्स द्वारा तैयार की गयी है ?
    Ans.: ग्लेनमार्क
  3. अमेरिकी एयरफोर्स के इतिहास में पहली बार मुख्य मास्टर सार्जेंट की जिम्मेवारी किस महिला को दी गयी है ?
    Ans: जोएन एस बास
  4. अंतरराष्ट्रीय योग दिवस पहली बार कब मनाया गया ?
    Ans.: 2015
  5. गरीब कल्याण रोजगार अभियान किन-किन राज्यों में लागू किया गया है ?
    Ans.: बिहार,झारखण्ड, उत्तरप्रदेश,मध्यप्रदेश, राजस्थान और ओडिशा

Also Read: Daily Current Affairs of 21 June 2020 | Set no. 498


  1. गरीब कल्याण रोजगार अभियान 6 राज्यों के कितने जिलाों  में लागू किया गया है ?
    Ans.: 116
  2. गरीब कल्याण रोजगार अभियान 116 जिलों में लागू किया गया है,उसमें आकांक्षी जिलों की संख्या कितनी है ?
    Ans.: 27
  3. गरीब कल्याण रोजगार अभियान के लिए कितनी राशि आवंटित की गयी है ?
    Ans.: 50,000 करोड़
  1. हाल ही में जारी फोर्ब्स रियल टाइम बिलेनियर की लिस्ट के अनुसार दुनिया में 9वें नंबर पर कौन है ?
    Ans.: मुकेश अम्बानी
  2. हाल ही में जारी फोर्ब्स रियल टाइम बिलेनियर की लिस्ट के अनुसार दुनिया में शीर्ष नंबर पर कौन है ?  
    Ans.: जेफ बेजोस

Daily Current Affairs of 22 June 2020 in English – Set no. 499

  1. What is the name of India’s first COVID-19 drug ?
    Ans.: Faibiflu
  2. Which pharmaceuticals are manufactured by the brand Faibiflu ?
    Ans.: Glenmark
  3. For the first time in the history of the American Air Force, which woman has been given the responsibility of the Chief Master Sergeant ?
    Ans: Joannes Bass
  4. When was International Yoga Day celebrated for the first time ?
    Ans.: 2015
  5. In which States has the Garib Kalyaan Rojgaar Abhiyaan been implemented ?
    Ans.: Bihar, Jharkhand, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Rajasthan and Odisha

Recommended: Daily Current Affairs of 20 June 2020 | Set no. 497


  1. Garib Kalyan Rojgar Abhiyan has been implemented in how many districts of 6 states ?
    Ans.: 116
  2. Garib Kalyan Rozgar Abhiyan has been implemented in 116 districts, what is the number of Aakaankshi districts in it ?
    Ans.: 27
  1. How much has been allocated for the Garib Kalyan Rozgar Abhiyan ?
    Ans.: 50,000 crores
  2. According to the list of recently released Forbes Real Time Billionaires, who is number 9 in the world ?
    Ans.: Mukesh Ambani
  3. According to the list of recently released Forbes Real Time Billionaires, who is the number one in the world ?
    Ans.: Jeff Bezos

Daily Current Affairs on Facebook Page

Follow Unchiudaan Facebook Page to get Daily Current Affairs at 07:00 AM everyday. Allow Unchiudaan.in website to send you Notification so that you could get all Update Notification directly to Your Phone via your Browser.
Also share these Helpful Daily Current Affairs of 22th June 2020 with your Friends and help them Score good Marks in their Competitive Exams.

रोजाना सुबह 07:00 बजे दैनिक करंट अफेयर्स प्राप्त करने के लिए Unchiudaan Facebook Page को follow करें। Unchiudaan.in वेबसाइट को आपको Notification भेजने की अनुमति दें ताकि आप अपने ब्राउज़र के माध्यम से सीधे अपने फ़ोन पर सभी अपडेट Notification प्राप्त कर सकें।

अपने दोस्तों के साथ इन उपयोगी दैनिक करंट अफेयर्स को भी साझा करें और उन्हें अपने प्रतियोगी परीक्षाओं में अच्छे मार्क्स स्कोर करने में मदद करें।

Unchi Udaan

Unchi Udaan is the Best Website for BPSC, SSC, Railway, or any General Competition. Follow this site and Unchi Udaan Facebook Page and get regular Questions, Guide, help and Exam Tips.

Leave a Reply