Daily Current Affairs of 23 June 2020 | Set no. 500

Daily Current Affairs of 23 June 2020 | Set no. 500

Daily Current Affairs of 23 June 2020 – Set no. 500: UnchiUdaan has now completed the Milestone of 500 Sets of questions of Daily Current Affairs in English and Hindi with 10 Questions. This huge achievement wasn’t possible without Love and support that you all have given us. Whenever we work for the Current affairs for you All, I feel very Motivated that we have your love and we have to create content daily. Just because of your Support. Just wanted to Thank You from all my Heart ❤ to all the Members of UnchiUdaan Family.

Visit Current Affairs Page. You can Download all Current Affairs in PDF format on our Free Download Page.

23 जून 2020 के दैनिक करंट अफेयर्स – सेट नं. 500: UnchiUdaan ने अब अंग्रेजी और हिंदी में 10 प्रश्नों के साथ दैनिक करेंट अफेयर्स के 500 सेटों का माइलस्टोन पूरा कर लिया है। यह बहुत बड़ी उपलब्धि प्यार और समर्थन के बिना संभव नहीं थी, जो आप सभी ने हमें दिया है। जब भी हम आप सभी के लिए करंट अफेयर्स के लिए काम करते हैं, मुझे बहुत ही प्रेरित महसूस होता है कि हमें आपका प्यार है और हमें रोजाना कंटेंट तैयार करना है। सिर्फ आपके समर्थन के कारण। बस आप सभी UnchiUdaan के परिवार के सभी सदस्यों को ❤ ह्रदय से धन्यवाद देना चाहता हूँ।


Daily Current Affairs of 23 June 2020 in Hindi – Set no. 500

  1. पहली बार, भारतीय रेलवे के सेंट्रल रेलवे जोन ने किस स्टेशन पर ATMA (ऑटोमेटेड टिकट चेकिंग और मैनेजिंग एक्सेस मशीन स्थापित की? 
    Ans.: नागपुर
  2. कोविड-19 के प्रसारण को रोकने के लिए किस नीति के तहत ATMA मशीन की शुरुआत की गयी?
    Ans.: NINFRIS (New Innovative Non Fare Revenue Ideas Scheme)
  3. ए बर्निंग के उपन्यासकार कौन है ?
    Ans: मेघा मजूमदार
  4. दिल्ली में कोविड-19 की रोकथाम के लिए किस समिति का गठन किया गया?
    Ans.: वी के पॉल
  5. द्वितीय विश्वयुद्ध में जीत की 75वीं वर्षगाँठ मनाने के लिए मास्को में आयोजित विजय परेड में कौन भाग लेंगे?
    Ans.: राजनाथ सिंह , रक्षा मंत्री

Also Read: Daily Current Affairs of 21 June 2020 | Set no. 498


  1. हाल ही में दुनिया का सबसे अधिक प्रतिभूतियों वाला 12वां देश कौन बना है?
    Ans.: भारत
  2. उत्तरी गोलार्ध में सबसे लंबा दिन कब होता है?
    Ans.: 21 जून
  3. हाल ही में, भारत में सूर्यग्रहण कब देखा गया?
    Ans.: 21 जून
  1. कोयला और खनन क्षेत्र में आत्मनिर्भर भारत के लिए कौन सा पोर्टल लांच किया गया?
    Ans.: सत्य भाभा
  2. लोक लेखा समिति के अध्यक्ष कौन हैं?
    Ans.: अधीर रंजन चौधरी

Daily Current Affairs of 22 June 2020 in English – Set no. 499

  1. For the first time, at which station did Central Railway Zone of Indian Railways install ATMA (Automated Ticket Checking and Managing Access Machine)?
    Ans: Nagpur
  2. Under which policy was the ATMA machine introduced to stop the transmission of Kovid-19?
    Ans .: NINFRIS (New Innovative Non Fare Revenue Ideas Scheme)
  3. Who is the novelist of A Burning?
    Ans: Megha Mazumdar
  4. Which committee was formed to stop Kovid-19 in Delhi?
    Ans: VK Paul
  5. Who will participate in the Victory Parade held in Moscow to commemorate the 75th anniversary of victory in World War II?
    Ans: Rajnath Singh, Defense Minister

Recommended: Daily Current Affairs of 20 June 2020 | Set no. 497


  1. Recently, who has become the 12th country with the most securities in the world?
    Ans: India
  2. When is the longest day in the Northern Hemisphere?
    Ans: 21 June
  3. Recently, when was the solar eclipse observed in India?
    Ans: 21 June
  1. Which portal was launched for self-reliant India in the coal and mining sector?
    Ans: Satya Bhabha
  2. Who is the Chairman of Public Accounts Committee?
    Ans: Adhir Ranjan Chaudhary

Daily Current Affairs on Facebook Page

Follow Unchiudaan Facebook Page to get Daily Current Affairs at 07:00 AM everyday. Allow Unchiudaan.in website to send you Notification so that you could get all Update Notification directly to Your Phone via your Browser.
Also share these Helpful Daily Current Affairs of 22th June 2020 with your Friends and help them Score good Marks in their Competitive Exams.

रोजाना सुबह 07:00 बजे दैनिक करंट अफेयर्स प्राप्त करने के लिए Unchiudaan Facebook Page को follow करें। Unchiudaan.in वेबसाइट को आपको Notification भेजने की अनुमति दें ताकि आप अपने ब्राउज़र के माध्यम से सीधे अपने फ़ोन पर सभी अपडेट Notification प्राप्त कर सकें।

अपने दोस्तों के साथ इन उपयोगी दैनिक करंट अफेयर्स को भी साझा करें और उन्हें अपने प्रतियोगी परीक्षाओं में अच्छे मार्क्स स्कोर करने में मदद करें।

Unchi Udaan

Unchi Udaan is the Best Website for BPSC, SSC, Railway, or any General Competition. Follow this site and Unchi Udaan Facebook Page and get regular Questions, Guide, help and Exam Tips.

Leave a Reply