Daily Current Affairs of 25 June 2020 | Set no. 502

Daily Current Affairs of 25 June 2020 | Set no. 502

Daily Current Affairs of 25 June 2020 – Set no. 502: Visit Current Affairs Page. You can Download all Current Affairs in PDF format on our Free Download Page.

25 जून 2020 के दैनिक करंट अफेयर्स – सेट नं. 502.


Daily Current Affairs of 25 June 2020 in Hindi – Set no. 502

  1. देश का पहला कौन सा दूरदर्शन ग्रीन केंद्र बना ?
    Ans.: पटना दूरदर्शन केंद्र
  2. हाल ही में पहली बार किस राज्य में तटबंध सुरक्षा के लिए स्टील सीट पायलिंग का प्रयोग किया गया ? 
    Ans.: बिहार
  3. आयुर्वेद समेत सभी दवाओं का प्रचार ड्रग्स एंड मैजिक रेमेडीज एक्ट कब से लागू है ?
    Ans: 1954
  4. पाकिस्तान के किस शहर में पहले हिन्दू मंदिर (श्री कृष्ण मंदिर )का शिल्यान्यास किया गया
    Ans.: इस्लामाबाद
  5. किस देश ने अपने BeiDou नेविगेशन सेटेलाइट सिस्टम के आखिरी सेटेलाइट को लांच किया ?
    Ans.: चीन

Also Read: Daily Current Affairs of 23 June 2020 | Set no. 500


  1. पूर्णिमा जनाने का हाल ही में निधन हुआ, किस खेल से सबंधित थी ? 
    Ans.: निशानेबाज
  2. ऑस्ट्रेलिया स्थित विश्व साक्षरता फेडरेशन ने किन्हें भारत में अपने राजदूत के तौर पर नियुक्त किया ?
    Ans.: अजित सिंह
  3. राजेंद्र नीलम किस फसल की उन्नत प्रजाति है ?
    Ans.: धान
  1. NASA किश देश की स्पेस एजेंसी है ?
    Ans.: अमेरिका
  2. ATP रैंकिंग 2020 के अनुसार दुनिया का शीर्ष पुरुष खिलाड़ी कौन है?
    Ans.: नोवाक जोकोविच

Daily Current Affairs of 25 June 2020 in English – Set no. 502

  1. Which Doordarshan became the first Green Center of the country ?
    Ans: Patna Doordarshan Center
  2. Recently in which state steel seat pilings were used for embankment protection for the first time ?
    Ans .: Bihar
  3. The promotion of all medicines including Ayurveda is in force since when the Drugs and Magic Remedies Act is in force?
    Ans: 1954
  4. In which city of Pakistan was the foundation stone of the first Hindu temple (Shri Krishna temple) performed ?
    Ans: Islamabad
  5. Which country launched the last satellite of its BeiDou navigation satellite system ?
    Ans: China

Recommended: Daily Current Affairs of 22 June 2020 | Set no. 499


  1. Purnima Zanane died recently, which sport was related to ?
    Ans: Shooter
  2. Who was appointed by the World Literacy Federation of Australia as its ambassador to India ?
    Ans: Ajit Singh
  3. Rajendra Neelam is an advanced species of which crop ?
    Ans: Grain
  1. NASA is the country’s space agency ?
    Ans: America
  2. Who is the world’s top male player according to ATP rankings 2020 ?
    Ans: Novak jokovik

Daily Current Affairs on Facebook Page

Follow Unchiudaan Facebook Page to get Daily Current Affairs at 07:00 AM everyday. Allow Unchiudaan.in website to send you Notification so that you could get all Update Notification directly to Your Phone via your Browser.
Also share these Helpful Daily Current Affairs of 25th June 2020 with your Friends and help them Score good Marks in their Competitive Exams.

रोजाना सुबह 07:00 बजे दैनिक करंट अफेयर्स प्राप्त करने के लिए Unchiudaan Facebook Page को follow करें। Unchiudaan.in वेबसाइट को आपको Notification भेजने की अनुमति दें ताकि आप अपने ब्राउज़र के माध्यम से सीधे अपने फ़ोन पर सभी अपडेट Notification प्राप्त कर सकें।

अपने दोस्तों के साथ इन उपयोगी दैनिक करंट अफेयर्स को भी साझा करें और उन्हें अपने प्रतियोगी परीक्षाओं में अच्छे मार्क्स स्कोर करने में मदद करें।

Unchi Udaan

Unchi Udaan is the Best Website for BPSC, SSC, Railway, or any General Competition. Follow this site and Unchi Udaan Facebook Page and get regular Questions, Guide, help and Exam Tips.

Leave a Reply