Daily Current Affairs of 26 June 2020 | Set no. 503

Daily Current Affairs of 26 June 2020 | Set no. 503

Daily Current Affairs of 26 June 2020 – Set no. 503: Visit Current Affairs Page. You can Download all Current Affairs in PDF format on our Free Download Page.

26 जून 2020 के दैनिक करंट अफेयर्स – सेट नं. 503.


Daily Current Affairs of 26 June 2020 in Hindi – Set no. 503

  1. देश के बाहर दुनिया का पहला योग विश्वविद्यालय कहाँ खोला गया ?
    Ans.: अमेरिका के लॉस एंजिलिस
  2. देश के बाहर दुनिया के  पहले  योग विश्वविद्यालय का क्या नाम है ?
    Ans.: विवेकानंद योग विश्वविद्यालय
  3. अमेरिका के लॉस एंजिलिस में विवेकानंद योग विश्वविद्यालय के पहले चेयरमैन कौन हैं ?
    Ans.:योग गुरु डॉ एच आर नागेंद्र
  4. 233 साल के इतिहास में कौन मेलबोर्न क्रिकेट की पहली महिला प्रेसिडेंट बनेंगी ?
    Ans.: Clare Connor (पूर्व इंग्लैंड कप्तान)
  5. दुनिया का सबसे लम्बा इंटरनेट शटडाउन किस देश में हुआ ?
    Ans.: म्यांमार

Also Read: Daily Current Affairs of 25 June 2020 | Set no. 502


  1. दुनिया का पहला मौद्रिक Gold Backed US Digital Gold Currency कहाँ लांच किया गया ?
    Ans.: भारत
  2. हाल ही में वर्ल्ड बैंक द्वारा जारी PPP (Purchasing Power Parity)2017 के आधार पर तीसरी सबसे बड़ी अर्थयवस्था वाला देश कौन बना ?
    Ans.: भारत
  3. हाल ही में वर्ल्ड बैंक द्वारा जारी PPP (Purchasing Power Parity)2017 के आधार पर सबसे बड़ी अर्थयवस्था वाला देश कौन बना ?
    Ans.: चीन
  1. शहरी विकास मंत्रालय द्वारा जारी स्मार्ट सिटी शहरों में शीर्ष स्थान पर कौन है ?
    Ans.: अहमदाबाद
  2. Play Little,Study Little योजना किस सरकार द्वारा शुरू किया गया ?
    Ans.: त्रिपुरा

Daily Current Affairs of 26 June 2020 in English – Set no. 503

  1. Where was the world’s first yoga university opened outside the country ?
    Ans: Los Angeles of America
  2. What is the name of world’s first yoga university outside the country ?
    Ans: Vivekananda Yoga University
  3. Who is the first chairman of Vivekananda Yoga University in Los Angeles, USA ?
    Ans: Yoga Guru Dr. HR Nagendra
  4. Who will become the first female president of Melbourne cricket in its 233-year history ?
    Ans .: Clare Connor (Former England Captain)
  5. Which country has the world’s longest internet shutdown ?
    Ans: Myanmar

Recommended: Daily Current Affairs of 24 June 2020 | Set no. 501


  1. Where was the world’s first monetary gold backed US Digital Gold Currency launched ?
    Ans: India
  2. Based on the recently released PPP (Purchasing Power Parity) 2017 released by the World Bank, which country became the third largest economy ?
    Ans: India
  3. Which country became the largest economy based on the recently released PPP (Purchasing Power Parity) 2017 released by World Bank
    Ans: China
  1. Who is at the top position in Smart City Cities released by Ministry of Urban Development ?
    Ans: Ahmedabad
  2. Play Little, Study Little scheme was launched by which government ?
    Ans: Tripura

Daily Current Affairs on Facebook Page

Follow Unchiudaan Facebook Page to get Daily Current Affairs at 07:00 AM everyday. Allow Unchiudaan.in website to send you Notification so that you could get all Update Notification directly to Your Phone via your Browser.
Also share these Helpful Daily Current Affairs of 26th June 2020 with your Friends and help them Score good Marks in their Competitive Exams.

रोजाना सुबह 07:00 बजे दैनिक करंट अफेयर्स प्राप्त करने के लिए Unchiudaan Facebook Page को follow करें। Unchiudaan.in वेबसाइट को आपको Notification भेजने की अनुमति दें ताकि आप अपने ब्राउज़र के माध्यम से सीधे अपने फ़ोन पर सभी अपडेट Notification प्राप्त कर सकें।

अपने दोस्तों के साथ इन उपयोगी दैनिक करंट अफेयर्स को भी साझा करें और उन्हें अपने प्रतियोगी परीक्षाओं में अच्छे मार्क्स स्कोर करने में मदद करें।

Unchi Udaan

Unchi Udaan is the Best Website for BPSC, SSC, Railway, or any General Competition. Follow this site and Unchi Udaan Facebook Page and get regular Questions, Guide, help and Exam Tips.

Leave a Reply