Daily Current Affairs of 12 Jul 20 Set 519 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 12 Jul 20 Set 519 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 12 Jul 2020 – Set no. 519: Visit Current Affairs Page. You can Download all Current Affairs in PDF format on our Free Download Page.

12 July 2020 के दैनिक करंट अफेयर्स – सेट नं. 519.


Daily Current Affairs of 12 Jul 2020 in Hindi – Set no. 519

यह 12 jul 2020 का दैनिक करंट अफेयर्स है। यदि आप दैनिक करंट अफेयर्स चाहते हैं, तो UnchiUdaan के नोटिफिकेशन को चालू करें, ताकि जब आप नया करंट अफेयर पोस्ट करें तो आपको हर बार सूचित किया जा सके।

  1. फोर्ब्स की अरबपति रैंकिंग में सातवां स्थान किसका है ?
    Ans: मुकेश अम्बानी
  2. ब्रिटेन में प्रत्यक्ष विदेशी निवेश (FDI ) करने के मामले में दूसरा स्थान किस देश का है ?
    Ans: भारत 
  3. नेपाल में चीन की राजदूत कौन है ?
    Ans: होउ यांकी
  4. चर्चित भाषण चार द्वीप किस देश में है ?
    Ans: बांग्लादेश
  5. एन बिरेन सिंह किस राज्य के मुख्यमंत्री हैं ?
    Ans: मणिपुर

Don’t Miss:

Monthly Current Affairs of Jun 2020 PDF Download

Bihar Current Affairs 2020 GK Digest | Set no. 7

Bihar Current Affairs 2020 GK Digest | Set no. 6

Bihar Current Affairs 2020

Bihar Current Affairs 2020 in Hindi and English

  1. अपाचे और चिनूक हेलीकॉप्टर भारत को किस देश से प्राप्त हुआ है ?
    Ans: संयुक्त राज्य अमेरिका
  2. केंद्रीय कौशल विकास और उद्यमिता मंत्रालय ने कुशल कामगारों, प्रवासी मजदूरों एवं अन्य को आजीविका के अवसर तलाशने के लिए कौन सा पोर्टल लांच किया ?
    Ans: आत्मनिर्भर स्किल्ड इम्प्लॉयर मैपिंग (असीम)
  3. दुनिया का दूसरा सबसे बड़ा PPE किट उत्पादक देश कौन है ?
    Ans: भारत
  4. पूजा रानी किस खेल की प्रमुख खिलाड़ी है ?
    Ans: बॉक्सिंग
  5. भारत सरकार द्वारा किस देश से आयात होने वाले स्टील और फाइबर ग्लास मापने के टेप पर पांच वर्ष के लिए एंटी डंपिंग ड्यूटी लगायी  ?
    Ans: चीन

Daily Current Affairs of 12 Jul 2020 in English – Set no. 519

This is Daily Current Affairs of 12 Jul 2020. If you want daily current affairs, turn on the notification of UnchiUdaan so that you get notified every time when a new Current Affair is posted.

  1. Who is ranked seventh in the billionaire ranking of Forbes?
    Ans: Mukesh Ambani
  2. Which country is second in terms of direct foreign investment (FDI) in Britain?
    Ans: India
  3. Who is the Chinese ambassador to Nepal?
    Ans: Hou Yankee
  4. In which country is the famous speech Four Islands?
    Ans: Bangladesh
  5. N. Biren Singh is the Chief Minister of which state?
    Ans: Manipur

For You:

Daily Current Affairs of 11 Jul 20 Set 518 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 10 Jul 20 Set 517-Hindi & English

Daily Current Affairs of 09 Jul 20 Set 516- Hindi & English

Daily Current Affairs of July 2020 in Hindi and English

  1. From which country has the Apache and Chinook helicopter India received?
    Ans: United States
  2. Which portal was launched by the Union Ministry of Skill Development and Entrepreneurship to explore livelihood opportunities for skilled workers, migrant laborers and others?
    Ans: Self-sufficient Skilled Employer Mapping (Massive)
  3. Which is the world’s second largest PPE kit producing country?
    Ans: India
  4. Pooja Rani is the main player of which game?
    Ans: Boxing
  5. Government of India imposed anti-dumping duty for five years on steel and fiber glass measuring tape imported from which country?
    Ans: China

Daily Current Affairs on Facebook Page

Follow Unchiudaan Facebook Page to get Daily Current Affairs at 07:00 AM everyday. Allow Unchiudaan.in website to send you Notification so that you could get all Update Notification directly to Your Phone via your Browser.
Also share these Helpful Daily Current Affairs of 12 Jul 2020 with your Friends and help them Score good Marks in their Competitive Exams.

रोजाना सुबह 07:00 बजे दैनिक करंट अफेयर्स प्राप्त करने के लिए Unchiudaan Facebook Page को follow करें। Unchiudaan.in वेबसाइट को आपको Notification भेजने की अनुमति दें ताकि आप अपने ब्राउज़र के माध्यम से सीधे अपने फ़ोन पर सभी अपडेट Notification प्राप्त कर सकें।

अपने दोस्तों के साथ इन उपयोगी दैनिक करंट अफेयर्स को भी साझा करें और उन्हें अपने प्रतियोगी परीक्षाओं में अच्छे मार्क्स स्कोर करने में मदद करें।

Unchi Udaan

Unchi Udaan is the Best Website for BPSC, SSC, Railway, or any General Competition. Follow this site and Unchi Udaan Facebook Page and get regular Questions, Guide, help and Exam Tips.

Leave a Reply