Daily Current Affairs of 08 Jul 20 Set 515 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 08 Jul 20 Set 515 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 08 Jul 2020 – Set no. 515: Visit Current Affairs Page. You can Download all Current Affairs in PDF format on our Free Download Page.

08 July 2020 के दैनिक करंट अफेयर्स – सेट नं. 515.


Daily Current Affairs of 08 Jul 2020 in Hindi – Set no. 515

यह 08 jul 2020 का दैनिक करंट अफेयर्स है। यदि आप दैनिक करंट अफेयर्स चाहते हैं, तो UnchiUdaan के नोटिफिकेशन को चालू करें, ताकि जब आप नया करंट अफेयर पोस्ट करें तो आपको हर बार सूचित किया जा सके।

  1. सतत विकास सूचकांक (SDG ) 2020 में शीर्ष पर कौन देश है ?
    Ans: स्वीडन
  2. सतत विकास सूचकांक (SDG ) 2020 में अंतिम स्थान पर कौन देश है ?
    Ans: तुवालू
  3. सतत विकास सूचकांक (SDG ) 2020 में भारत का स्थान क्या  है ?
    Ans: 117
  4. Ofek-16 स्पाई सैटेलाइट किस देश द्वारा प्रक्षेपित किया गया ?
    Ans:  इजराइल
  5. Overdraft:Saving the Indian Saver के लेखक कौन हैं ?
    Ans: उर्जित पटेल

Don’t Miss:

Monthly Current Affairs of Jun 2020 PDF Download

Bihar Current Affairs 2020 GK Digest | Set no. 7

Bihar Current Affairs 2020 GK Digest | Set no. 6

Bihar Current Affairs 2020

Bihar Current Affairs 2020 in Hindi and English

  1. दुनिया में पहली बार सौर ऊर्जा सयंत्र द्वारा रेलवे ओवरहेड लाइन को सीधे बिजली मिले इसके लिए भारतीय रेल ने कहाँ हाल ही में सोलर प्लांट स्थापित किया है ?
    Ans: बीना (मध्यप्रदेश)
  2. भारतीय रेलवे द्वारा कब तक कार्बन प्रदूषण मुक्त होने का लक्ष्य रखा गया है ?
    Ans: 2030
  3. भारतीय रेलवे के इतिहास में पहली बार किस तारीख को 201 ट्रेनें सही वक्त पर अपने गंतव्य स्थान पर पहुंची ?
    Ans: 01 जुलाई 2020
  4. 700 गोल करने वाले दुनिया के सातवें खिलाड़ी हाल ही में कौन बने है ?
    Ans: लिओनल मैसी
  5. सर्वाधिक गोल (805 )करने का रिकॉर्ड किस खिलाड़ी के नाम है ?
    Ans: जोसेफ बिकन (ऑस्ट्रिया)  

Daily Current Affairs of 08 Jul 2020 in English – Set no. 515

This is Daily Current Affairs of 08 Jul 2020. If you want daily current affairs, turn on the notification of UnchiUdaan so that you get notified every time when a new Current Affair is posted.

  1. Which country topped in the Sustainable Development Index (SDG) 2020
    Ans: Sweden
  2. Which country is ranked last in the Sustainable Development Index (SDG) 2020 ?
    Ans: Tuvalu
  3. What is India’s position in Sustainable Development Index (SDG) 2020
    Ans: 117
  4. Ofek-16 spy satellite was launched by which country ?
    Ans: Israel
  5. Who is the author of Overdraft: Saving the Indian Saver ?
    Ans: Urjit Patel

For You:

Daily Current Affairs of 05 Jul 20 Set 512 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 04 Jul 20 Set 511 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 03 Jul 20 Set 510 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 02 Jul 20 Set 509 – Hindi & English

Daily Current Affairs of July 2020 in Hindi and English

  1. For the first time in the world, where has the Indian Railways recently set up a solar plant to get electricity directly to the railway overhead line by solar power plant ?
    Ans: Bina (Madhya Pradesh)
  2. When will Indian Railways aim to be carbon pollution free?
    Ans: 2030
  3. For the first time in the history of Indian Railways, on which date 201 trains reached their destination at the right time?
    Ans: 01 July 2020
  4. Who has become the seventh player in the world to score 700 goals recently ?
    Ans: Lionel Massey
  5. Which player has the record of scoring the most goals (805) ?
    Ans: Joseph Bicken (Austria)

Daily Current Affairs on Facebook Page

Follow Unchiudaan Facebook Page to get Daily Current Affairs at 07:00 AM everyday. Allow Unchiudaan.in website to send you Notification so that you could get all Update Notification directly to Your Phone via your Browser.
Also share these Helpful Daily Current Affairs of 08 Jul 2020 with your Friends and help them Score good Marks in their Competitive Exams.

रोजाना सुबह 07:00 बजे दैनिक करंट अफेयर्स प्राप्त करने के लिए Unchiudaan Facebook Page को follow करें। Unchiudaan.in वेबसाइट को आपको Notification भेजने की अनुमति दें ताकि आप अपने ब्राउज़र के माध्यम से सीधे अपने फ़ोन पर सभी अपडेट Notification प्राप्त कर सकें।

अपने दोस्तों के साथ इन उपयोगी दैनिक करंट अफेयर्स को भी साझा करें और उन्हें अपने प्रतियोगी परीक्षाओं में अच्छे मार्क्स स्कोर करने में मदद करें।

Unchi Udaan

Unchi Udaan is the Best Website for BPSC, SSC, Railway, or any General Competition. Follow this site and Unchi Udaan Facebook Page and get regular Questions, Guide, help and Exam Tips.

Leave a Reply