Daily Current Affairs of 07 Jul 20 Set 514 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 07 Jul 20 Set 514 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 07 Jul 2020 – Set no. 514: Visit Current Affairs Page. You can Download all Current Affairs in PDF format on our Free Download Page.

07 July 2020 के दैनिक करंट अफेयर्स – सेट नं. 514.


Daily Current Affairs of 07 Jul 2020 in Hindi – Set no. 514

यह 07 jul 2020 का दैनिक करंट अफेयर्स है। यदि आप दैनिक करंट अफेयर्स चाहते हैं, तो UnchiUdaan के नोटिफिकेशन को चालू करें, ताकि जब आप नया करंट अफेयर पोस्ट करें तो आपको हर बार सूचित किया जा सके।

  1. दुनिया का सबसे बड़ा दस हजार बेड वाला Covid सेंटर कहाँ शुरू हुआ ?
    Ans: दिल्ली  
  2. भारत और एशिया के सबसे बड़े सोलर प्लांट का निर्माण कहाँ हुआ ?
    Ans: रीवा (मध्यप्रदेश)
  3. ग्लोबल ई वेस्ट मॉनिटर रिपोर्ट 2020 के अनुसार सबसे ज्यादा विश्व में ई कचरा कौन सा देश उत्पन करता है ?
    Ans: चीन (10.1  मिलियन टन)
  4. ग्लोबल ई वेस्ट मॉनिटर रिपोर्ट 2020 के अनुसार सबसे ज्यादा विश्व में ई कचरा उत्पन करने में भारत का कौन सा स्थान है ?
    Ans:  तीसरा  (3 .2 मिलियन टन)
  5. हर घर में एलपीजी कनेक्शन वाला भारत का पहला राज्य कौन है ?
    Ans: हिमाचल प्रदेश 

Don’t Miss:

Monthly Current Affairs of Jun 2020 PDF Download

Bihar Current Affairs 2020 GK Digest | Set no. 7

Bihar Current Affairs 2020 GK Digest | Set no. 6

Bihar Current Affairs 2020

Bihar Current Affairs 2020 in Hindi and English

  1. फार्मूला वन रेस ऑस्ट्रलियाई ग्रां पी 2020 का खिताब किसने जीता ?
    Ans: वलटेरी वोटास
  2. बीसवीं बार जर्मन कप खिताब किस फूटबाल टीम ने जीता ?
    Ans: बायर्न म्यूनिख (जर्मनी )
  3. बलराम स्कीम किस सरकार द्वारा शुरू किया गया ?
    Ans: ओडिशा 
  4. हाल ही में भारत के 66वें  ग्रैंड मास्टर कौन बने ?
    Ans: जी आकाश 
  5. मिशन वृक्षारोपण 2020 अभियान किस राज्य सरकार द्वारा शुरू किया गया ?
    Ans: उत्तरप्रदेश   

Daily Current Affairs of 07 Jul 2020 in English – Set no. 514

This is Daily Current Affairs of 07 Jul 2020. If you want daily current affairs, turn on the notification of UnchiUdaan so that you get notified every time when a new Current Affair is posted.

  1. Where did the world’s largest ten thousand bed Covid center start?
    Ans: Delhi
  2. Where is the largest solar plant of India and Asia built ?
    Ans: Rewa (Madhya Pradesh)
  3. According to the Global E-Waste Monitor Report 2020, which country produces the most e-waste in the world?
    Ans: China (10.1 million tonnes)
  4. According to Global eWaste Monitor Report 2020, what is the place of India in maximum e-waste generation in the world?
    Ans: Third (3 .2 million tonnes)
  5. Which is the first state in India to have LPG connection in every household?
    Ans: Himachal Pradesh

For You:

Daily Current Affairs of 05 Jul 20 Set 512 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 04 Jul 20 Set 511 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 03 Jul 20 Set 510 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 02 Jul 20 Set 509 – Hindi & English

Daily Current Affairs of July 2020 in Hindi and English

  1. Who won the title of Formula One race Australian Grand P 2020?
    Ans: Valtteri Votas
  2. Which football team won the German Cup title for the twentieth time?
    Ans: Bayern Munich (Germany)
  3. Balaram scheme was launched by which government?
    Ans: Odisha
  4. Who recently became the 66th Grand Master of India?
    Ans: Yes
  5. Mission state plantation 2020 campaign launched by which state government?
    Answer: Uttar Pradesh

Daily Current Affairs on Facebook Page

Follow Unchiudaan Facebook Page to get Daily Current Affairs at 07:00 AM everyday. Allow Unchiudaan.in website to send you Notification so that you could get all Update Notification directly to Your Phone via your Browser.
Also share these Helpful Daily Current Affairs of 07 Jul 2020 with your Friends and help them Score good Marks in their Competitive Exams.

रोजाना सुबह 07:00 बजे दैनिक करंट अफेयर्स प्राप्त करने के लिए Unchiudaan Facebook Page को follow करें। Unchiudaan.in वेबसाइट को आपको Notification भेजने की अनुमति दें ताकि आप अपने ब्राउज़र के माध्यम से सीधे अपने फ़ोन पर सभी अपडेट Notification प्राप्त कर सकें।

अपने दोस्तों के साथ इन उपयोगी दैनिक करंट अफेयर्स को भी साझा करें और उन्हें अपने प्रतियोगी परीक्षाओं में अच्छे मार्क्स स्कोर करने में मदद करें।

Unchi Udaan

Unchi Udaan is the Best Website for BPSC, SSC, Railway, or any General Competition. Follow this site and Unchi Udaan Facebook Page and get regular Questions, Guide, help and Exam Tips.

Leave a Reply