Daily Current Affairs of 06 Jul 20 Set 513 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 06 Jul 20 Set 513 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 06 Jul 2020 – Set no. 513: Visit Current Affairs Page. You can Download all Current Affairs in PDF format on our Free Download Page.

06 July 2020 के दैनिक करंट अफेयर्स – सेट नं. 513.


Daily Current Affairs of 06 Jul 2020 in Hindi – Set no. 513

यह 06 jul 2020 का दैनिक करंट अफेयर्स है। यदि आप दैनिक करंट अफेयर्स चाहते हैं, तो UnchiUdaan के नोटिफिकेशन को चालू करें, ताकि जब आप नया करंट अफेयर पोस्ट करें तो आपको हर बार सूचित किया जा सके।

  1. अंतर्राष्ट्रीय अल्ट्रा-साइक्लिंग दौड़ में पोडियम स्थान पर पहुँचने वाले पहले भारतीय कौन बने?
    Ans: भारत पन्नु 
  2. सुपर ग्रैंड स्लेम टाइटल जीतने वाले दुनिया के एक मात्र किस खिलाड़ी ने हाल ही में संन्यास लिया? 
    Ans: लिन डैन
  3. भगवान बुद्ध के प्रथम उपदेश के कितने साल पूरे हुए ?
    Ans: 2519 
  4. भारत का दूसरा और विश्व का तीसरा सबसे बड़ा क्रिकेट स्टेडियम कहाँ बनाया जा रहा है ?
    Ans:  राजस्थान 
  5. पहला भारतीय सोशल मीडिया ऐप का नाम क्या है?
    Ans: एलिमेंट्स 

Don’t Miss:

Monthly Current Affairs of Jun 2020 PDF Download

Bihar Current Affairs 2020 GK Digest | Set no. 7

Bihar Current Affairs 2020 GK Digest | Set no. 6

Bihar Current Affairs 2020

Bihar Current Affairs 2020 in Hindi and English

  1. नेशनल हाईवे ऑथिरिटी ऑफ़ इंडिया का चेयरमैन पुनः किसे बनाया गया है?
    Ans: सुखवीर सिंह संधू 
  2. हाल ही में आल इंडिया रेडियो के द्वारा पहली बार में संस्कृत भाषा में प्रसारित किये गए समाचार का क्या नाम दिया गया?
    Ans: संस्कृत साप्ताहिकी 
  3. हाल ही में किस मशहूर कोरियोग्राफर का निधन हो गया ?
    Ans: सरोज खान 
  4. छः मंजिला बापू टावर का निर्माण कहां किया जा रहा है?
    Ans: पटना 
  5. डॉक्टर दिवस 2020 का थीम क्या है?
    Ans: Covid महामारी की मृत्यु दर कम करना 

Daily Current Affairs of 06 Jul 2020 in English – Set no. 513

This is Daily Current Affairs of 06 Jul 2020. If you want daily current affairs, turn on the notification of UnchiUdaan so that you get notified every time when a new Current Affair is posted.

  1. Who became the first Indian to reach the podium place in the international ultra-cycling race?
    Ans: Bharat Pannu
  2. Recently,World’s only Super Grand Slam title winner which player has taken retirement ?
    Ans: Lynn Dan
  3. How many years were the first sermons of Lord Buddha completed?
    Ans: 2519
  4. Where is India’s second and third largest cricket stadium in the world being built?
    Ans: Rajasthan
  5. What is the name of the first Indian social media app?
    Ans: Elements

For You:

Daily Current Affairs of 05 Jul 20 Set 512 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 04 Jul 20 Set 511 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 03 Jul 20 Set 510 – Hindi & English

Daily Current Affairs of 02 Jul 20 Set 509 – Hindi & English

Daily Current Affairs of July 2020 in Hindi and English

  1. Who has been re-appointed as Chairman of National Highway Authority of India?
    Ans: Sukhvir Singh Sandhu
  2. Recently, what was the name of the news broadcast in Sanskrit language for the first time by All India Radio?
    Ans: Sanskrit Weekly
  3. Which famous choreographer has passed away recently?
    Ans: Saroj Khan
  4. Where is the six-story Bapu Tower being constructed?
    Ans: Patna
  5. What is the theme of Doctor’s Day 2020?
    Ans: Reducing Covid epidemic mortality

Daily Current Affairs on Facebook Page

Follow Unchiudaan Facebook Page to get Daily Current Affairs at 07:00 AM everyday. Allow Unchiudaan.in website to send you Notification so that you could get all Update Notification directly to Your Phone via your Browser.
Also share these Helpful Daily Current Affairs of 06 Jul 2020 with your Friends and help them Score good Marks in their Competitive Exams.

रोजाना सुबह 07:00 बजे दैनिक करंट अफेयर्स प्राप्त करने के लिए Unchiudaan Facebook Page को follow करें। Unchiudaan.in वेबसाइट को आपको Notification भेजने की अनुमति दें ताकि आप अपने ब्राउज़र के माध्यम से सीधे अपने फ़ोन पर सभी अपडेट Notification प्राप्त कर सकें।

अपने दोस्तों के साथ इन उपयोगी दैनिक करंट अफेयर्स को भी साझा करें और उन्हें अपने प्रतियोगी परीक्षाओं में अच्छे मार्क्स स्कोर करने में मदद करें।

Unchi Udaan

Unchi Udaan is the Best Website for BPSC, SSC, Railway, or any General Competition. Follow this site and Unchi Udaan Facebook Page and get regular Questions, Guide, help and Exam Tips.

Leave a Reply